laatste week

Mandy

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

121 min. English Dutch USA

Let op: deze film bevat schokkende beelden

Pacific Northwest, Noord-Amerika, 1983. Buitenstaanders Red Miller (Nicolas Cage) en Mandy Bloom (Andrea Riseborough) leven een vredig bestaan in de bossen. Als hun veilige toevluchtsoord tussen de dennennaalden woest wordt verstoord door een sekte geleid door sadist Jeremiah Sand (Linus Roache), belandt Red in een fantasmagorische trip doordrenkt met bloederige wraak en doorspekt met vuur. De soundtrack is gecomponeerd door de onlangs overleden IJslandse meestermuzikant Jóhann Jóhannsson.

Mandy is subliem in zijn genre. Het is een levendige mix van slechte vibes en occultisme die doet huiveren en genieten, zolang je maar bereid bent mee te gaan in het avontuur. De film is voorbestemd om uit te groeien tot een cultklassieker en kan een begrip worden onder fans van vreemde en wilde films.

ENGLISH
Pacific Northwest. 1983 AD. Outsiders Red Miller and Mandy Bloom lead a loving and peaceful existence. When their pine-scented haven is savagely destroyed by a cult led by the sadistic Jeremiah Sand, Red is catapulted into a phantasmagoric journey filled with bloody vengeance and laced with fire.

 

PANOS COSMATOS

(1964 | ITALY)
Beyond the Black Rainbow (2010)
Jóhann Jóhannsson Benjamin Loeb Panos Cosmatos & Aaron Stewart-Ahn

“Nicholas Cage laat het beest in hem los”

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

“Griezelig, plat, mooi, droef en lachwekkend tegelijk”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Apollo 11

The Biggest Little Farm

Ruben Brandt, Collector

première

The Wild Pear Tree

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.