Mandibules

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

78 min. French Dutch FRANCE
vanaf 5 augustus te zien

Jean-Gab en Manu, beiden niet het grootste licht, vinden in de kofferbak van hun auto een gigantische vlieg. Het duurt niet lang voordat ze op het lumineuze idee komen het beest te trainen, in de hoop er bakken met geld mee te verdienen.

Twintig jaar geleden scoorde Quentin Dupieux met Flat Beat een monsterhit als Mr. Oizo, maar intussen staat zijn naam toch vooral synoniem voor de meest bizarre cineast uit het festivalcircuit. Dat komt vooral door zijn tweede langspeler, Rubber (2010), een van de pot gerukte horrorhommage waarin een moordzuchtige autoband dood en verderf zaait in de Amerikaanse woestijn. Sindsdien groeide Dupieux’ cultstatus nog verder met absurde mindfucks over een telepathische relatie met een hond (Wrong) en een verknipte liefde voor een leren jas (Deerskin). Toch kan het nog geflipter. Dat bewijst de frivole Fransman nu met de Frans-Belgische coproductie Mandibules, een surreële en groteske buddykomedie met Adèle Exarchopoulos en Roméo Elvis waarin twee simpele jongens een levensgrote vlieg in hun auto vinden en dit gigantische gedrocht africhten om er geld mee te verdienen. Welkom in Dupieux’ vreemde universum! (Tekst: Film Fest Gent)

ENGLISH
Two simple-minded friends discover a giant fly in the trunk of a car and decide to domesticate it to earn money with it.

The Playlist
The really new news of Mandibles however, is, where in the past Dupieux’s surrealism always had a cynical, sinister, even murderous undercurrent, here, he lets himself be cheerful, as though infected by the sweet-natured bromance between his appealing, appalling idiot leads.

QUENTIN DUPIEUX

(1974 | FRANCE) David Marsais, Grégoire Ludig, Adèle Exarchopoulos, Coralie Russier, India Hair, Roméo Elvis Metronomy Quentin Dupieux Quentin Dupieux
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.