laatste week

Madre

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

128 min. Spanish | French Dutch SPAIN

Winnaar – Best Actress (Marta Nieto) Venetië Film Festival 2019

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena (Marta Nieto) haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit, maar wordt tegelijkertijd het verleden ingetrokken als ze de Franse tiener Jean (Jules Porier) tegenkomt die haar in zijn voorkomen sterk doet denken aan haar zoon. Hun contact maakt veel los bij henzelf en iedereen om hen heen.

Madre is een nagelbijtend psychologisch drama van de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen en de bewerking van zijn bekroonde en Oscargenomineerde korte film (Madre, 2017). Het is Sorogoyen’s derde samenwerking met schrijver Isabel Peña, met intense cinematografie van Álex de Pablo.

Madre werd positief ontvangen door de internationale pers op het Filmfestival van Venetië en heeft een glansrol voor de Spaanse actrice Marta Nieto (Elena) die haar complexe innerlijke strijd op aangrijpende wijze neerzet en de kijker regelmatig van spanning de adem laat inhouden.

ENGLISH
Ten years have passed since Elena’s son, then six years old, has disappeared. Today Elena lives and works at a seaside restaurant until she meets a teenager who reminds her of her missing son.

RODRIGO SOROGOYEN

(SPAIN)
El reino (2018) | Que Dios nos perdone (2016)
Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl, Frédéric Pierrot, Anne Consigny Olivier Arson Álex de Pablo Isabel Peña & Rodrigo Sorogoyen

“Een meeslepend relaas over ouderschap, verlies en de troebele natuur van menselijke relaties”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

First Cow

Previously Unreleased

Happy Together

FILMS VAN WONG KAR WAI

Son-Mother

première

Promising Young Woman

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.