Royal Opera House

Macbeth

Online ticket: €15,00 – Cinevilleticket € 0,00

200 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Verdi’s levenslange liefdesrelatie met de werken van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als een van de grootste creaties van de mens. Met zijn librettist Fransesco Maria Piave wilde Verdi iets bijzonders creëren. Hun succes wordt bevestigd in elke maat van een partituur die Verdi op zijn meest theatrale manier ziet: het bruist van demonische energie.

De productie van Phyllida Lloyd door The Royal Opera uit 2002 is rijkelijk getint, doordrenkt met zwart, rood en goud. De heksen – door ontwerper Anthony Ward voorgesteld als vreemde wezens met scharlakenrode tulband – zijn altijd aanwezige agenten van het lot. Llyod schildert de kinderloosheid van de Macbeth’s af als het duistere verdriet dat schuilgaat achter hun vreselijke daden. De productie van The Royal Opera maakt gebruik van Verdi’s versie uit 1865 in Parijs, waaronder Lady Macbeths meeslepende aria ‘La luce langué’.

ENGLISH
Something wicked this way comes in Phyllida Lloyd’s haunting production of Verdi’s magnificent opera based on Shakespeare’s tragedy.

PHYLLIDA LLOYD

Željko Lučić, Anna Netrebko, Ildebrando D’Arcangelo
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.