laatste week

Lucky

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

88 min. English Dutch USA

Harry Dean Stanton is Lucky, een kettingrokende nukkige atheist op leeftijd. Iedereen kent Lucky in het zonovergoten stadje in Arizona. Veel gebeurt er niet vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet. Lucky keuvelt en kibbelt met een excentrieke groep dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie David Lynch, die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is.

Lucky is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Paris Texas te zien was in meer dan 100 Hollywood films.

Harry Dean Stanton was 89 toen hij Lucky draaide en we observeren in deze film, waarin hoofdrolspeler en personage nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn, een oude vent in zijn dagelijks doen en laten terwijl hij in een klein grensstadje in Arizona van een welverdiende rust geniet.

ENGLISH
Lucky is a bittersweet meditation on mortality, punctuating the career of beloved character actor Harry Dean Stanton.

JOHN CARROLL LYNCH

(1963 | USA) Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, Tom Skerritt Elvis Kuehn Tim Suhrstedt Logan Sparks & Drago Sumonja

“Mooi, verstild, wrang-komisch. Een waardig monument voor Stanton”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.