The Movies Top-10 #8

Lillian

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

128 min. Russian | English | Spanish Dutch AUSTRIA

De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927, inspireerde Andreas Horvath tot deze epische road movie. Wanneer de ‘American Dream’ van een Russische immigrante niet uitkomt, besluit ze van New York naar huis te lopen. Een kroniek van een langzame verdwijning.

In dit boeiende drama, fictief maar toch geschoten als een documentaire, is het verhaal omgezet in een eigentijdse setting. Het uitgangspunt voor de film was het verhaal van een Russische vrouw die in New York City woonde, en die op een dag op pad ging om terug te lopen naar haar thuisland. Het was slechts per ongeluk dat ze werd ontdekt door werklui in het Canadese boreale woud. Ondanks hun waarschuwingen vervolgde ze haar mars alleen naar de Beringstraat. Haar naam was Lillian Alling, het jaar was 1927. Tot op de dag van vandaag wordt ze nog steeds als vermist beschouwd. Haar vastberadenheid fascineerde de regisseur en het idee voor Lillian achtervolgde hem al 15 jaar. De oorverdovende metropool New York, een ritselend maïsveld ergens in de Midwest en een eenzaam strand aan de Beringstraat … Als je deze drie plaatsen verbindt met een lijn, krijg je een idee van Lillian’s route.

Lillian is een betoverende roadmovie die tegelijk een portret van het Amerikaanse materialisme is, gezien door de ogen van een vrouw, gespeeld door de fascinerende actrice Patrycja Planik.

ENGLISH
An emigrant in New York decides to walk back to her home in Russia.

ANDREAS HORVATH

(1968 | AUSTRIA) Patrycja Planik Andreas Horvath Andreas Horvath Andreas Horvath

“Een uiterst minimalistische maar maximaal indringende roadmovie”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Judas and the Black Messiah

Le Sorelle Macaluso

My Salinger Year

Minari

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.