laatste week

Les Invisibles

ratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

102 min. French Dutch FRANCE

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden deze dakloze vrouwen koste wat kost te laten re-integreren in de maatschappij.

Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. Regisseur Louis-Julien Petit werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.

ENGLISH
Following a municipal decision, Envol, SDF Women’s Shelter, will close. There are only three months left for social workers to reintegrate at any cost the women they care for: falsification, pistons, lies… From now on, everything is allowed!

LOUIS-JULIEN PETIT

(1983 | FRANCE) Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, Bérangère Toural, Patricia Guery Laurent Perez Del Mar David Chambille Claire Lajeunie (book), Louis-Julien Petit (screenplay)

“Verfrissende feelgoodfilm stelt interessante vragen over hulpverlening”

ratingratingrating

NRC

“De kracht van deze film zit in regisseur Petits even gepassioneerde als oprechte missie, om vrouwen te laten zien waar de wereld liever aan voorbijgaat.”

ratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

A Beautiful Day in the Neighborhood

Fin de siglo

Never Rarely Sometimes Always

The Lighthouse

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.