laatste week

Les Gardiennes

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

134 min. French Dutch FRANCE

1915. Terwijl de mannen aan het front vechten voor het vaderland, bestieren de onvermoeibare Hortense (Nathalie Baye) en haar dochter op het platteland de familieboerderij. Wanneer Hortense de jonge hulp Francine (Iris Bry) inhuurt, een harde en eerlijke werkkracht, ontstaat er een band van wederzijds respect tussen hen. Maar als het meisje verliefd wordt op George (Cyril Descours), de jongste zoon van Hortense, laaien de emoties hoog op.

Regisseur Xavier Beauvois (Des hommes et des dieux, winnaar van de Grand Prix in Cannes in 2010) laaft zich met Les Gardiennes – naar de roman van Ernest Pérochon – op een intieme manier aan de schoonheid en mysteries van het Franse platteland, onaangeroerd door het oorlogsgeweld. De lyrische taferelen van rituelen eigen aan de boerenstiel doen denken aan de Terrence Malick-klassieker Days of Heaven, maar de nadruk ligt steeds op het complexe familiedrama tegen de achtergrond van de Grote Oorlog.

ENGLISH
Women are left behind to work a family farm during the Great War. Cannes grand prix winner Xavier Beauvois (‘Of Gods and Men’) returns with a World War I-set drama starring Nathalie Baye, Laura Smet and newcomer Iris Bry.

XAVIER BEAUVOIS

(1967 | FRANCE)
La rançon de la gloire (2014) | Des hommes et des dieux (2010)
Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry, Cyril Descours Michel Legrand Caroline Champetier Ernest Pérochon (novel), Xavier Beauvois, Marie-Julie Maille & Frédérique Moreau (scenario)

“Met impressionistisch oog behoudt Beauvois' film een kalme schoonheid”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

The Biggest Little Farm

première

Wild Rose

Red Joan

La terra dell’abbastanza

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.