Le Sorelle Macaluso

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

94 min. Italian Dutch ITALY EMMA DANTE

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse filmregisseur en theatermaker Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una via a Palermo (2013) speelt het zich af in haar thuisstad Palermo en baseerde zij de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames. De indringende en nostalgische soundtrack van de film bestaat uit klassieke stukken van Erik Satie, de Siciliaanse musicus en filmmaker Franco Battiato en de Italiaanse rock-hit van Gianna Nannini, Meravigliosa creatura.

Le Sorelle Macaluso ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Venetië en won er de Pasinetti Award voor ‘beste film.’ De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen werd de prijs voor ‘beste actrice’ toegekend.

ENGLISH
Maria, Pinuccia, Lia, Katia and Antonella are five sisters who live in an apartment in Palermo. When Antonella accidentally dies, the sisters’ relationships are turned upside down for the rest of their lives.

EMMA DANTE

(1967 | ITALY) Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario, Eleonora De Luca, Donatella Finocchiaro Gherardo Gossi Emma Dante, Giorgio Vasta & Elena Stancanelli

“Boogt op voortreffelijk spel”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Cowboys

Previously Unreleased

Luizenmoeder – De Film

In a Lonely Place

KLASSIEKER

Nomadland

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.