La dea fortuna

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

114 min. Italian Dutch ITALY FERZAN OZPETEK

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

Regisseur Ferzan Özpetek raakte geïnspireerd door een gesprek met de vrouw van zijn broer. Zijn broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. De vrouw zei tegen Ferzan: ik heb ook een zwakke gezondheid, met mijn diabetes. Mocht mij iets overkomen, wil jij dan met jouw vriend samen voor onze kinderen zorgen?

La dea Fortuna werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een van de best bezochte films. De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Best Actress (Jasmine Trinca). Tevens werd de titelsong “Che Vita Meravigliosa” van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) bekroond tot Best Original Song.

ENGLISH
Alessandro and Arturo have been together for over 15 years and, despite the feeling they still have for each other, their relationship is now at crisis. When Alessandro’s best friend, out of the blue, asks them to take care of her two kids for a few days, something changes in their daily routine and love will drive them to a crazy and unexpected turn in their life.

FERZAN OZPETEK

(1959 | TURKEY)
Mine vaganti (2010) | Le fate ignoranti (2001) | Harem Suare (1999) | Hamam (1997)
Stefano Accorsi, Edoardo Leo, Jasmine Trinca, Serra Yilmaz, Filippo Nigro, Sara Ciocca, Barbara Alberti, Edoardo Brandi, Cristina Bugatty, Pia Lanciotti Pasquale Catalano Gianfilippo Corticelli Ferzan Ozpetek, Silvia Ranfagni, Gianni Romoli

Tips voor u

Ammonite

HERUITBRENG

Chungking Express

FILMS VAN WONG KAR WAI

De Oost

Gunda

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.