laatste week

La Cordillera de los suenos

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

84 min. Spanish Dutch CHILE | FRANCE

Beste Documentaire – Cannes Filmfestival 2019

In Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80% – en daarmee de ruggengraat – van het land. Meester documentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland, waar hij sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer woont.

Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep. Na Nostalgia de la Luz en El Boton de Nacar waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago in dit laatste deel van een trilogie. Adembenemende panorama’s van de besneeuwde bergen worden afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de opstand terwijl Guzmán op persoonlijke wijze reflecteert in voice-over. Ook interviewt hij kunstenaars en wetenschappers en werpt daarmee een blik op de toekomst: kan de nieuwe generatie zich nog dromen veroorloven?

La Cordillera de los suenos won de prijs voor Beste Documentaire op het Cannes Filmfestival 2019 en behoorde tot de Officiële Selectie Retrospective op het IDFA, waar Patricio Guzmán als hoofdgast werd onthaald.

ENGLISH
Patricio Guzmán left Chile more than 40 years ago when the military dictatorship took over the democratically-elected government, but he never stopped thinking about a country, a culture, and a place on the map that he never forgot. After covering the North in Nostalgia for the Light and the South in The Pearl Button, his shots get up-close with what he calls “the vast revealing backbone of Chile’s past and recent history.

PATRICIO GUZMAN

(1941 | CHILE) Samuel Lahu Patricio Guzmán

“Ogenschijnlijk richtingloos, maar juist daarin schuilt de rijkdom”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Voorpremière Allen Tegen Allen + Nagesprek

voorpremière

Kajillionaire

voorpremière

The Personal History of David Copperfield

première

Été 85

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.