laatste week

Kursk

ratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

118 min. English Dutch BELGIUM

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts) alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw (Léa Seydoux) en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. Kursk is gebaseerd op het boek A Time To Die van Robert More.

ENGLISH
The film follows the 2000 K-141 Kursk submarine disaster and the governmental negligence that followed. As the sailors fight for survival, their families desperately battle political obstacles and impossible odds to save them.

THOMAS VINTERBERG

(1969 | DENMARK)
Kollektivet (2016) | Jagten (2012) | Festen (1998)
Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth, Michael Nyqvist, Eva Van der Gucht Alexandre Desplat Anthony Dod Mantle Robert Rodat

“Stoere duikbootromantiek, met stoïcijnse helden en koelbloedige acties”

ratingratingrating

NRC

Tips voor u

Mijn bijzonder rare week met Tess

voorpremière

Dovlatov

Previously Unreleased

The Wild Pear Tree

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.