HERUITBRENG

Kom Hier Dat Ik U Kus

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

100 min. Nederlands NEDERLAND SABINE LUBBE BAKKER & NIELS VAN KOEVORDEN

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk overlijdt. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Na hun bejubelde documentaire Ne me quitte pas bewijzen regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden zich opnieuw. Hun personages zijn geen slachtoffers maar medemensen die schaduwboksen tegen het plafond, in een poging door de benauwenis heen te breken. Voor even is het helder hoe we patronen tegen wil en dank in stand houden en hoe moeilijk het gevecht is. We willen wel anders, maar we weten niet hoe.

SABINE LUBBE BAKKER & NIELS VAN KOEVORDEN

Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts Niels van Koevorden Griet Op de Beeck (novel) | Sabine Lubbe Bakker & Niels van Koevorden (scenario)

“Zeer geslaagd fictiedebuut. Gespeeld door een Vlaamse topcast.”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

“Een overtuigende en terecht prijswinnende Griet Op de Beeck-verfilming”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

The Hand

FILMS VAN WONG KAR WAI

Son-Mother

première

Judas and the Black Messiah

voorpremière

Ammonite

HERUITBRENG
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.