laatste week

Katie Says Goodbye

ratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

88 min. English Dutch USA

“Stay sweet“, zegt vrachtwagenchauffeur Bear (Jim Belushi) elke keer tegen Katie (Olivia Cooke), nadat ze met hem het bed heeft gedeeld. Voor geld, want de jonge serveerster klust bij als prostituee. Ze woont met haar werkloze moeder in een trailerpark in een gehucht in Arizona en spaart voor de reis naar San Francisco, waar ze een nieuw bestaan wil opbouwen als schoonheidsspecialist.

Katie heeft een goede inborst en blijft optimistisch, ondanks de tegenslagen die ze te verwerken krijgt. Als ze verliefd wordt op automonteur Bruno (Christopher Abbott), volgt een reeks gebeurtenissen die haar geloof in het goede van de mens tot het uiterste op de proef stellen.

Het speelfilmdebuut van Wayne Roberts is elegant en realistisch gefilmd, zodat alle aandacht uitgaat naar het verhaal en de personages. In de uitstekende cast steelt de jonge Britse Olivia Cooke (1993) de show. Haar carrière zit in de lift; ze schitterde in Me and Earl and the Dying Girl en in de nieuwe sf-film van Steven Spielberg Ready Player One speelt ze een belangrijke rol.

ENGLISH
A kindhearted seventeen-year-old in the American Southwest turns to prostitution to fulfill her dream of a new life in San Francisco.

Screen International
A luminous, heartbreaking performance from Olivia Cooke shines through every frame of Katie Says Goodbye.

WAYNE ROBERTS

(1983 | USA) Olivia Cooke, Christopher Abbott, Mireille Enos, Mary Steenburgen, Jim Belushi Dan Romer Paula Huidobro Wayne Roberts

“Moeilijk om niet van dit personage te gaan houden'”

ratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

La terra dell’abbastanza

première

The Fall of the American Empire

Devil’s Pie – D’Angelo

laatste week

FilmHallen Fast Forward #25: Apollo 11

voorpremière + voorprogramma
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.