laatste week

Kapsalon Romy

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

90 min. Nederlands NEDERLAND

Een hartverwarmende film van Mischa Kamp, naar het scenario van Tamara Bos. Met Beppie Melissen, Noortje Herlaar en Vita Heijmen. De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

MISCHA KAMP

(1970 | NEDERLAND) Beppie Melissen, Bianca Krijgsman, Noortje Herlaar, Vita Heijmen

“Energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

“ Vita Heijmen en Beppie Melissen leveren een indrukwekkend prestatie: zonder dat de film zwaar voelt, komen dementiesymptomen aan bod”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

The Secret Garden

Pinocchio (OV)

Trolls Wereldtour

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.