laatste week

Just Mercy

ratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

137 min. English Dutch USA

In het intense, op feiten gebaseerde Just Mercy volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Brie Larson).

Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Jamie Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

ENGLISH
Just Mercy shadows world-renowned civil rights defense attorney Bryan Stevenson as he recounts his experiences and details the case of a condemned death row prisoner whom he fought to free.

DESTIN DANIEL CRETTON

(1978 | USA)
Short Term 12 (2013)
Michael B. Jordan, Brie Larson, Karan Kendrick, Jamie Foxx, Tim Blake Nelson, Rafe Spall Joel P. West Brett Pawlak Destin Daniel Cretton & Andrew Lanham

“Een aanklacht tegen racistische misstanden in het Amerikaanse rechtssysteem met het hart op de goede plaats.”

ratingratingrating

NRC

Tips voor u

Valley of The Gods

première

The Kingmaker, Imelda Marcos

laatste week

Tenet

Paradise Drifters

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.