laatste week

Just 6.5

ratingratingratingratingrating

de Volkskrant

tickets en tijden

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

135 min. Persian Dutch IRAN SAEED ROUSTAYI

Just 6.5 is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser (Navid Mohammadzadeh) brengt.

De tweede film van Saeed Roustaee duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad (Payman Maadi) een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde.

De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestatie’s en executies. De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? Schrijver-regisseur Saeed Roustaee maakte een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken.

Just 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse geschiedenis en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard.

ENGLISH
The police are after a drug lord named Naser Khakzad, but when they finally manage to catch him, he tries whatever he can think of to escape and save his family.

SAEED ROUSTAYI

Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh, Parinaz Izadyar, Farhad Aslani Peyman Yazdanian Hooman Behmanesh Saeed Roustayi

“Met het gelaagde Just 6.5 over de Iraanse ' war on drugs' , raakt regisseur Saeed Roustayi precies de juiste snaar”

ratingratingratingratingrating

de Volkskrant

“Een verrassend gelaagd portret van de war on drugs in Iran”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Blackbird

Undine

Son-Mother

première

The Dissident

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.