laatste week

Honeyland

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

87 min. Turkish Dutch NORTH MACEDONIA

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat.

ENGLISH
The last female beehunter in Europe must save the bees and return the natural balance in Honeyland, when a family of nomadic beekeepers invade her land and threaten her livelihood. This film which is filmed in Macedonia is an exploration of an observational Indigenous visual narrative that deeply impacts our behavior towards natural resources and the human condition.

LJUBOMIR STEFANOV & TAMARA KOTEVSKA

Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam Foltin Fejmi Daut & Samir Ljuma Tamara Kotevska & Ljubomir Stefanov

“Gloedvol, zoetzuur, scherp observerend documentaire-debuut, dat al een scheepslading festivalprijzen won. Maakt kans op een Oscar.”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Kajillionaire

voorpremière

Once Were Brothers

laatste week

The Kingmaker, Imelda Marcos

laatste week

Été 85

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.