laatste week

Homecoming (1945)

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

94 min. Hungarian | Russian Dutch HUNGARY

Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandenstien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen.

ENGLISH
12 August 1945, 11 AM. Two mysterious strangers dressed in black appear at the railway station of a Hungarian village. Within a few hours, everything changes.

Variety
The gripping period drama offers a fresh, intelligent cinematic approach to a difficult topic.

FERENC TÖRÖK

(1971 | HUNGARY)
No Man's Island (2014)
Péter Rudolf, Bence Tasnádi, Tamás Szabó Kimmel, Dóra Sztarenki Tibor Szemzö Elemér Ragályi Gábor T. Szántó & Ferenc Török

“Uitgekiende spanningsopbouw”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Buddy

Blaze

première

Bohemian Rhapsody

FFFF: Mid90s

FilmHallen Fast Forward Festival
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.