Herself

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

97 min. English Dutch IRELAND | UNITED KINGDOM
vanaf 12 augustus te zien

Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie. Ze komt in het sociale huur-traject terecht, maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om op een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis. Door een gul aanbod van een vrouw waarvoor ze schoonmaakt, een gepensioneerd arts (Harriet Walter), heeft die droom een kans van slagen. Ze loopt een aannemer tegen het lijf die aanbiedt om haar te ondersteunen bij het praktische aspect van de bouw. Zonder enige ervaring, maar met een bijzonder clubje vrienden begint Sandra aan het avontuur. Tegelijkertijd moet ze ontsnappen aan de greep van haar bezitterige ex-man en hem weghouden van haar en haar meisjes.

ENGLISH
A young mother escapes her abusive husband and fights back against a broken housing system. She sets out to build her own home and in the process rebuilds her life and re-discovers herself.

Variety ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Many filmmakers mistakenly think that exploiting tragedy is the way to jerk tears from their audience, when in fact, gestures of spontaneous kindness shown by near-strangers can be most moving — something Lloyd understands, boosting the positive energy with anthems like “Chandelier” and “Bulletproof.”

PHYLLIDA LLOYD

(1957 | ENGLAND) Clare Dunne, Harriet Walter, Molly McCann, Ruby Rose O'Hara Natalie Holt Tom Comerford Clare Dunne & Malcolm Campbell
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.