Helmut Newton: The Bad And The Beautiful

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

93 min. English Dutch USA

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik? Naast de prachtige foto’s van Helmut Newton, wordt de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.

De Volkskrant ⭐️⭐️⭐️⭐️
Hoewel Newton al 16 jaar morsdood is, heeft filmmaker Von Boehm, een persoonlijke vriend, hem met deze documentaire weer springlevend gemaakt. We horen en zien de fotograaf praten, veelal in het Duits, ’s mans moedertaal. Wie nog niet door had dat alle kinky fratsen op zijn foto’s met een knipoog bezien moeten worden, die snapt het bij het zien van de door Von Boehm afgenomen interviews en de archiefbeelden van Newton. Een amusante figuur is het, met een prethoofd, glimmende oogjes en een aanstekelijke schelmenlach. (Moderedacteur Cecile Narinx)

ENGLISH
Helmut Newton the trailblazing late photographer who had a defining impact on the worlds of fashion and art.

GERO VON BOEHM

(1954 | GERMANY) Helmut Newton (self), Isabella Rossellini (self), Charlotte Rampling (self), Catherine Deneuve (self), Grace Jones (self), Claudia Schiffer (self)

“Prikkelende documentaire over het leven en werk van Helmut Newton”

ratingratingratingrating

NRC

“Geeft de nodige duiding en diepte aan het werk van Newton, en is daarnaast bijzonder onderhoudend”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.