laatste week

Hannah

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

95 min. French Dutch ITALY

Beste Actrice Venetië Filmfestival : Charlotte Rampling

“The Look”, noemde tegenspeler Dirk Bogarde het ooit: de mysterieuze, katachtige blik van actrice Charlotte Rampling in haar grijsgroene ogen, die enorme dieptes van gevoel en verdriet in zich dragen. Bij het maken van Hannah was Rampling 71 jaar oud, en haar blik is misschien wel dieper dan ooit.

Wanneer haar echtgenoot de gevangenis in moet, stort Hannah’s leven in slow-motion in. Door lange tijd in het midden te houden wat er precies is gebeurd, plaatst filmmaker Andrea Pallaoro ons in haar schoenen – zij weigert de feiten onder ogen te zien. In zorgvuldig gecomponeerde beelden vangt Pallaoro haar leven, balancerend op de grens van realiteit en ontkenning.

De filmmaker omschreef de film zelf als een “existentiële Giallo”, een Italiaans type thriller. De spanning zit niet in wat er precies is gebeurd, maar in wat dat oproept in het hoofd van Hannah, ingehouden achter de ogen van Rampling. Alleen tijdens haar acteerlessen kan Hannah heel voorzichtig uiten wat zich daar schuilhoudt.
(Tekst: IFFR)

ENGLISH
Intimate portrait of a woman drifting between reality and denial when she is left alone to grapple with the consequences of her husband’s imprisonment.

Variety
This is an impressively rigorous exercise, in which the director’s sober formalism finds a kindred spirit in his leading lady’s studied, secretive restraint.

ANDREA PALLAORO

(1982 | ITALY)
Medeas (2013)
Charlotte Rampling, André Wilms, Jean-Michel Balthazar, Luca Avallone, Stéphanie Van Vyve Michelino Bisceglia Chayse Irvin Andrea Pallaoro & Orlando Tirado

“Charlotte Rampling heeft geen demonstratieve huilbuien of schreeuwpartijen nodig om haar gevoelens over te brengen”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

The Fall of the American Empire

Le Semeur

première

The Wild Pear Tree

Devil’s Pie – D’Angelo

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.