laatste week

Grimm re-edit

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

90 min. Nederlands NEDERLAND

Met Grimm re-edit is Alex van Warmerdams vijfde werk Grimm eindelijk de film die het altijd al had moeten zijn. Zestien jaar na de originele verschijning is Grimm re-edit het resultaat van een nieuwe montage mét nieuw beeld, geluid en muziek. Een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western.

De film begint in een winters Hollands landschap waar een armlastige man zijn zoon en dochter, Jacob (Jacob Derwig) en Marie (Halina Reijn), in het bos achterlaat. Een briefje van hun moeder sommeert hen naar een oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje wordt Marie verliefd op een rijke chirurg die samenwoont met zijn zwijgzame zus. Voor Jacob is geen plaats meer.

 

ALEX VAN WARMERDAM

Jacob Derwig, Carmelo Gómez, Halina Reijn, Elvira Mínguez, Annet Malherbe Alex van Warmerdam Tom Erisman Alex van Warmerdam, Otakar Votocek

“Een buitenkansje om in Van Warmerdams keuken te kijken”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Proxima

laatste week

Matthias et Maxime

Burden

voorpremière

The Last Black Man in San Francisco

Previously Unreleased
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.