God Only Knows

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

88 min. Dutch NETHERLANDS

Voor haar nieuwste speelfilm wist Mijke de Jong (Layla M., Joy) drie topacteurs te strikken. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een familiedrama rond de door al het wereldleed gekwelde broer Thomas. De Jong schetst een droogkomisch, wrang portret van een vijftiger die worstelt met zijn christelijke opvoeding en zijn verwanten. Opmerkelijk is het gebruik van de handheldcamera en splitscreen. [EYE]

Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje.

Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.

In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Onder dit alles sluimert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken. [IFFR]

MIJKE DE JONG

(1956 | NETHERLANDS)
Layla M. (2016)
Marcel Musters, Monic Hendrickx, Elsie de Brauw Rutger Reinders Ton Peters Mijke de Jong

“Ademloos kijken naar ‘God Only Knows’. De film heeft een echt hart en de acteurs spelen indrukwekkend”

ratingratingratingrating

NRC

“Een pijnlijk realistisch familieportret waarin liefde en ergernis steeds om voorrang strijden. Origineel, prettig minimalistisch verteld”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

The Lighthouse

Nog steeds te zien !

Ema

voorpremière

Sibel

Nog steeds te zien !

Filles de joie

Premiere
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.