laatste week

First Reformed

Previously Unreleased

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

108 min. English Dutch USA

EYE besteedt elke zomer aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse bioscopen bereikten. Onder de naam Previously Unreleased zijn deze zomer in De FilmHallen een aantal van deze belangwekkende titels alsnog te zien.

DDutch gereformeerde dominee Toller (een indrukwekkende Ethan Hawke) wordt getormenteerd door de dood van zijn zoon en zet zich in de nachtelijke uren met veel whiskey en maagpijn aan een niets ontziend dagboek. Dat deed de cinefielen al snel denken aan Bressons Journal d’un curé de campagne – en ook de invloed van bijvoorbeeld Dreyer en Bergman is onmiskenbaar.

Maar zoals Schrader al met vele scenario’s en films toonde, weet hij altijd hedendaagse, politieke en existentiële urgentie te vinden in de grote spirituele vraagstukken. Wanneer Toller in zijn eeuwenoude witte kerkje benaderd wordt door een zwangere vrouw (Amanda Seyfried) die zich zorgen maakt over de radicalisering van haar milieu-activistische echtgenoot, ontvouwt zich een fraai geconstrueerd en intens drama over een eenzame ziel in het nauw en zijn wanhopige pogingen het goede te doen in een wereld vol hebzucht en hypocrisie.
(Tekst: IFFR)

ENGLISH
A former military chaplain is wracked by grief over the death of his son. Mary is a member of his church whose husband, a radical environmentalist, commits suicide, setting the plot in motion.

PAUL SCHRADER

(1946 | USA)
Cat People (1982) | American Gigolo (1980)
Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric Kyles, Victoria Hill, Philip Ettinger Nicci Kasper, Brian Williams Alexander Dynan Paul Schrader

“Op meesterlijke wijze wanhopen over de toekomst van de planeet”

ratingratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Beautiful Boy

laatste week

Samen uit de eenzaamheid: Green Book

Can You Ever Forgive Me?

première

Bohemian Rhapsody

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.