laatste week

Fire will come

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

85 min. Spanish Dutch SPAIN

* Cannes Film Festival 2019 – Un Certain Regard Jury Prize

Amador, een zwijgzame man, keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats in de bergen van Galicië. Hij heeft een gevangenisstraf voor ernstige brandstichting uitgezeten. Alleen zijn moeder is blij hem te zien, al was het maar omdat ze zijn hulp bij het hoeden van haar vee goed kan gebruiken. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren. De titel suggereert wat met zekerheid gebeuren zal: een brand breekt uit en Amador krijgt de schuld. Maar is hij wel de dader?

Regisseur Oliver Laxe, zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Met dit meditatieve, bedachtzame verhaal toont hij eerder wat op het spel staat voor dit kwetsbare ecosysteem, waar mens en natuur nog amper aangetast zijn door moderniteit. Zijn het de vlammen die dit keiharde, armoedige boerenbestaan zullen verzwelgen, of juist de bulldozers van projectontwikkelaars, die een veel groter gevaar lijken te vormen?

ENGLISH
Amador is a notorious Galician arsonist who has been accused of causing a new fire. Lois, a young firefighter, explores the depths of a forest on fire. Their destinies are linked by the power of a mysterious fire.

CineVue ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Fire Will Come is of an enigmatic and poetic cinema, borne of fierce, barely-contained vision.

OLIVER LAXE

(1982 | FRANCE)
Mimosas (2016)
Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Brao, Elena Fernández, Nuria Sotelo Mauro Herce Oliver Laxe & Santiago Fillol

“Poëtische vertelling, vol prachtige beelden en persoonlijke herinneringen van regisseur Laxe”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

“Net als onder de gelooide huid van de hoofdpersoon broeit er ook in Fire Will Come van alles wat zorgvuldig verstopt blijft onder het mysterieuze minimalisme van de film”

ratingratingratingrating

NRC

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.