filmhallen fast forward festival

FFFF: Minding the Gap

Online ticket €13,50 - Cinevilleticket €3,50

98 min. English Dutch USA

Deze voorpremière van Minding the Gap maakt onderdeel uit van het FilmHallen Fast Forward Festival

Programma
Tijdens het voorprogramma zal de Amsterdamse singer-songrapper Benjamin Fro een spoken word-optreden geven. In 2019 vertelt Fro in verschillende delen het verhaal van een millennial in de grote stad die worstelt met identiteitscrises, hoge huurprijzen, liefde en de prestatiemaatschappij. Het eerste deel, genaamd ‘Everybody’, zal uitkomen op 29 maart. Het tweede deel ‘In The City’ zal op 22 juni grootschalig worden uitgebracht tijdens een lancering in de Oude Zaal van de Melkweg.

Minding the Gap
Een fenomenale en hartverscheurende film, over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden. Ruim 12 jaar filmde Amerikaans grootste nieuwe filmtalent zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit.

Bing, Zack en Keire, ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het lokale skatepark. Keire heeft de aanstekelijke lach. Zack het charisma en de verrassende en rake inzichten. Terwijl Bing alles vastlegt en de enige is die wél zijn high-school afmaakt. Het leven lijkt in het begin één groot lyrisch avontuur, waarin ze zwevend over de straten en obstakels trekken van deze eens zo welvarende stad. Helaas wordt met het opgroeien alles anders.

Niet eerder werden jongens zo van binnen uit gevolgd en werd zo voelbaar wie ze zijn en wat hen beweegt. Bing stelt weinig vragen, zoals deze jongens elkaar weinig vertellen, maar als hij ze stelt dan komen ze op het juiste moment en raken ze feilloos de essentie. De film weet als geen ander onder je huid te kruipen en overschrijdt grandioos de grens tussen fictie en non-fictie. Want het is allemaal  echt, maar je voelt voor ze, als waren ze je meest geliefde filmpersonages. Een Oscarwaardige film.

ENGLISH
Three young men bond together to escape volatile families in their Rust-Belt hometown. As they face adult responsibilities, unexpected revelations threaten their decade-long friendship.

BING LIU

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.