FilmHallen Fast Forward Festival

FFFF: Eighth Grade

Online ticket €13,50 - Cinevilleticket €3,50

93 min. English Dutch USA

Deze voorpremière van Eighth Grade maakt onderdeel uit van het FilmHallen Fast Forward Festival

Programma
Gastspreker is Bart Ongering. Hij geeft sinds 2008 Engels op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Voorheen had hij een column in Trouw, waar hij iedere veertien dagen schreef over zijn ervaringen in en rond de klas. Momenteel is hij bezig aan zijn roman, welke voorjaar 2019 verschijnt.

Eighth Grade
De dertienjarige Kayla Day (Elsie Fisher) zit in de tweede klas van de middelbare school. Ze heeft altijd haar telefoon bij de hand, in de hoop om online mensen te vinden die haar dagelijkse leven kunnen compenseren. Ze maakt YouTube-video’s gericht op andere adolescenten die soortgelijke problemen hebben: gevoelens van isolement, angst en onzichtbaarheid. Maar nadat ze zo gemakkelijk deze wijsheid en vertrouwen had verzameld toen ze haar (nauwelijks bestaande) publiek toesprak, vindt Kayla het verlammend moeilijk om ze in echte situaties toe te passen.

Na de première tijdens het Sundance Film Festival, waar Eighth Grade de publieksprijs won, veroverde Kayla de harten van de bezoekers met haar naïviteit, kwetsbaarheid en onhandigheid die soms ongemakkelijk is om naar te kijken, maar waar je al helemaal niet van wilt wegkijken.

ENGLISH
An introverted teenage girl tries to survive the last week of her disastrous eighth grade year before leaving to start high school. In his feature film directorial debut, comedian Bo Burnham deftly encapsulates the awkwardness, angst, self-loathing and reinvention that a teenage girl goes through on the cusp of high school.

IndieWire
At every turn, Fisher is honest and open, relatable to the point that you feel as if you’re actually watching her own life play out.

BO BURNHAM

(1990 | USA) Elsie Fisher, Josh Hamilton, Emily Robinson, Jake Ryan Anna Meredith Andrew Wehde Bo Burnham
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.