FilmHallen Fast Forward #7: Baby Driver

Directed by EDGAR WRIGHT

Music Steven Price Director of cinematography Bill Pope

Cast Ansel Elgort, Jamie Foxx, Lily James, Kevin Spacey, Jon Bernthal

 Country UK  Length 113 min.  Language English  Subtitles Dutch 

FilmHallen Fast Forward
FilmHallen Fast Forward is de maandelijkse filmavond van de FilmHallen. Een bijzondere (voor)première met een uitgebreid programma in het thema van de film, bestaande uit o.a. een korte film, bijzondere gasten en een quiz. Aanvang: 19.30 uur. Toegang: €12,50 (Cinevilletoeslag: €2,50)

FFF#7: Baby Driver
De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s Baby (Ansel Elgort) ontmoet het meisje van zijn dromen (Lily James) en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.

Tijdens het voorprogramma duiken we in de criminele wereld van heists, bolides en eigenzinnige coureurs. Scenarioschrijver en auteur Willem Bosch zal een mini-college geven over zijn favoriete heist-movies. De korte film van de avond is Paardenkracht van regisseur Kevin Boitelle: een komedie over een Marktplaats transactie tussen Maurice (Tim Haars) en Michael (Chiron Holwijn) die volledig uit de hand loopt. Het programma wordt compleet gemaakt door een filmquiz van programmamaker Stefan Schoorl.

EDGAR WRIGHT

1974 | UK
Bekend van:
The World's End (2013) | Scott Pilgrim vs. the World (2010) | Hot Fuzz (2007)