voorpremière + voorprogramma

FilmHallen Fast Forward #28: Parasite

Online ticket: €13,50 – Cinevilleticket € 3,50

132 min. Korean Dutch SOUTH KOREA

Met FilmHallen Fast Forward presenteert De FilmHallen voorpremières met een uitgebreid programma in het thema van de film, bestaande uit o.a. een korte film, bijzondere gasten en een quiz.

Programma
Te gast is filosoof Huub Brouwer. Hij doet onderzoek naar rijkdom en macht. Sinds september 2019 is Huub Brouwer als postdoc onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht voor het NWO-project ‘Private eigendom, publieke macht’. Verder kijken we de korte film Blind Mice (dir. Nicholas D’Agostino): een unieke stopmotion animatiefilm die draait om oplichters, witwassers en bedriegers. Uiteraard spelen we weer een spannende filmquiz. Deze keer zijn de prijzen beschikbaar gesteld door Seoul Food!
Ten slotte zal Cine Qua Non Independent Filmshop in de foyer aanwezig zijn met een stand met de meest bijzondere filmposters.

FilmHallen Fast Forward #28: Parasite
De Zuid-Koreaanse zwarte komedie Parasite van Bong Joon-ho heeft de Gouden Palm gewonnen op het afgelopen Filmfestival van Cannes. Een unanieme beslissing van de jury, verzekerde voorzitter Alejandro G. Iñárritu bij de uitreiking van de belangrijkste prijs voor de artistieke film aan de 49-jarige Koreaan.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

ENGLISH
FilmHallen Fast Forward is a recurring theme-night in which we present previews with a special pre-program: an introduction, a short film and a filmquiz. The main feature is shown in the original version with Dutch subtitles, the pre-program is in Dutch. About Parasite: All unemployed, Ki-taek’s family takes peculiar interest in the wealthy and glamorous Parks for their livelihood until they get entangled in an unexpected incident. A masterful dissection of social inequality and the psychology of money.

BONG JOON-HO

(1969 | SOUTH KOREA)
Okja (2017) | Snowpiercer (2013) | Mother (2009)
Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi Jaeil Jung Kyung-pyo Hong Bong Joon-ho & Jin Won Han

Tips voor u

Filles de joie

Premiere

Honey Boy

Premiere

The Wild Goose Lake

Premiere

Lillian

Premiere
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.