voorpremière + voorprogramma

FilmHallen Fast Forward #22: The Favourite

Online ticket €12,50 - Cinevilleticket €2,50

120 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Met FilmHallen Fast Forward presenteert De FilmHallen (voor)premières met een uitgebreid programma in het thema van de film, bestaande uit o.a. een korte film, bijzondere gasten en een quiz.

Programma
Te gast is Paul Rem. In zijn rol als conservator van Paleis Het Loo is hij mede verantwoordelijk voor de inrichting van de historische vertrekken van het voormalige Oranjepaleis. De eerste steen van Het Loo is ooit gelegd door Mary II, de latere koningin van Engeland en oudste zuster van Queen Anne, een van de hoofdpersonen in The Favourite. Verder kijken we naar de korte film Begrafenis van de verlegen mens (i.s.m. Go Short) en spelen we uiteraard weer een filmquiz!

FilmHallen Fast Forward #22: The Favourite
Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspoltiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

ENGLISH
FilmHallen Fast Forward is a recurring theme-night in which we present previews with a special pre-program: an introduction, a short film and a filmquiz. The main feature is shown in the original version without subtitles, the pre-program is in Dutch. About The FavouriteIn early 18th century England, a frail Queen Anne (Colman) occupies the throne and her close friend Lady Sarah (Weisz) governs the country in her stead. When a new servant Abigail (Stone) arrives, her charm endears her to Sarah.

YORGOS LANTHIMOS

(1973 | GREECE)
The Killing of a Sacred Deer (2017) | The Lobster (2015) | Alps (2011) | Dogtooth (2009)
Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Faye Daveney Robbie Ryan Deborah Davis & Tony McNamara

Tips voor u

Ballon

laatste week

Only You

The Dead Don’t Die

Temblores

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.