voorpremière + voorprogramma

FilmHallen Fast Forward #21: Suspiria

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

152 min. English Dutch ITALY

Let op: deze voorpremière is Engels gesproken en NIET ondertiteld. Het voorprogramma is in het Nederlands

Met FilmHallen Fast Forward presenteert De FilmHallen (voor)premières met een uitgebreid programma in het thema van de film, bestaande uit o.a. een korte film, bijzondere gasten en een quiz.

Programma
Te gast is redacteur van horror-filmmagazine Schokkend Nieuws Barend de Voogd, hij zal ingaan op de originele Suspiria uit 1977 en de invloed van diens regisseur Dario Argento op andere filmmakers. De korte film is de prijswinnende Canadese dansfilm Danse Macabre van regisseur Pedro Pires geselecteerd i.s.m. Cinedans – Dance on Screen Festivall.  Postershop Cine Qua Non is weer van de partij met een speciale horror-stand in de foyer, en uiteraard spelen we weer een filmquiz!

FFF#21: Suspiria
Susie (Dakota Johnson) is een jonge danseres vol ambities. Vanuit het Amerikaanse platteland reist ze af naar Berlijn, om te dansen aan de prestigieuze Markos dansacademie. Daar valt de artistiek directeur Madam Blanc (Tilda Swinton) als een blok voor de danskunsten van Susie. Terwijl er zich mysterieuze verdwijningen voordoen onder de studenten, komt Susie meer en meer in de greep van Blanc. Met behulp van haar nieuwe vriendin Sara (Mia Goth) probeert ze de duistere geheimen van de school te ontrafelen, voordat het te laat is…

ENGLISH
FilmHallen Fast Forward is a recurring theme-night in which we present previews with a special pre-program: an introduction, a short film and a filmquiz. The main feature is shown in the original version without subtitles, the pre-program is in Dutch. About Suspiria: A darkness swirls at the center of a world-renowned dance company, one that will engulf the artistic director, an ambitious young dancer, and a grieving psychotherapist. Some will succumb to the nightmare. Others will finally wake up.

LUCA GUADAGNINO

Call Me By Your Name (2017) | A Bigger Splash (2015)
Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Renée Soutendijk

Tips voor u

Midsommar

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.