laatste week

Farewell Paradise

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

93 min. Swiss | German Dutch NETHERLANDS

Het paradijselijke leven van een gezin met vier jonge dochters op de Bahama’s wordt wreed verstoord wanneer moeder besluit terug te keren naar Zwitserland. Regisseur Sonja Wyss is de jongste van de dochters, die allen meegingen naar Europa. Ze reconstrueerde de gebeurtenissen rond het vertrek en alles wat erna gebeurde door middel van gesprekken met haar ouders en zussen en haar eigen herinneringen. Zo ontvouwt zich een verhaal over de worstelingen van een alleenstaande moeder, de afstandelijke vader, de veroordelende omgeving, het moeizame opgroeien van de meisjes.

Op mooi getimede archieffoto’s en -filmpjes en verstilde opnamen van plekken na, bestaat de documentaire uit sober gefilmde talking heads. Met soms verpletterende eerlijkheid vertellen de ouders waarom ze tot hun voor de kinderen zo ingrijpende daden zijn gekomen. De ontwapenende, ontroerende en confronterende getuigenissen, die ook een louterende werking blijken te hebben, stapelen zich op tot een verhaal over onbeantwoorde liefde, ontrouw, veerkracht, verdriet en zusterliefde. Een verhaal zonder sentimentaliteit, maar met oprechte gevoelens, zichtbare pijn en goed gedoseerde humor. (Tekst: IFFR)

ENGLISH
Farewell Paradise is about the search for a truth within a broken family, based on the personal story of director Sonja Wyss’s family. From one shared history, through 6 different perspectives, 6 different stories emerge.

SONJA WYSS

Stef Tijdink

“Aangrijpende en fascinerende documentaire’”

ratingratingratingrating

NRC

“Sterk pleidooi voor openheid”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

“Vaak pijnlijk intiem en persoonlijk, maar ook meeslepend, oprecht en goed gedoseerd verteld.”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.