laatste week

Duelles

PREVIOUSLY UNRELEASED

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

93 min. French Dutch BELGIUM | FRANCE

Previously Unreleased: elke zomer besteden we samen met EYE aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse bioscopen bereikten. Onder de naam ‘Previously Unreleased’ is een aantal van deze belangwekkende titels in De FilmHallen en The Movies alsnog te zien.

Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op.

De psychologische thriller Duelles ging in première op het Toronto International Film Festival en werd in eigen land bekroond met 9 Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars), een recordaantal.

ENGLISH
When a sudden tragedy uproots the lives of two women and their families, they begin to question the relationships they once held so dear, in this psychological thriller from Olivier Masset-Depass.

OLIVIER MASSET-DEPASSE

Veerle Baetens, Anne Coesen, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter Frédéric Vercheval Barbara Abel (novel) | Giordano Gederlini & Olivier Masset-Depasse (screenplay)

“Weelderige psychologische thriller in de stijl van Hitchcock blijft van begin tot eind boeien en wordt nergens voorspelbaar of goedkoop”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Kom Hier Dat Ik U Kus

HERUITBRENG

Blackbird

Fallen Angels

FILMS VAN WONG KAR WAI

De Oost

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.