Druk

ANOTHER ROUND

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

116 min. Danish | Swedish Dutch DENMARK
vanaf 25 november te zien

Oscars 2021 – Best international feature film

Druk gaat over Martin (Mads Mikkelsen), ooit de pienterste leraar van de middelbare school, maar nu een uitgebluste man. Hij is nauwelijks aanwezig in de lessen, zo erg zelfs dat leerlingen en ouders willen ingrijpen, en zijn huwelijk loopt langzaamaan op de klippen. Tijdens een gezellige drink overtuigen zijn drie naaste collega’s de geheelonthouder om met hen mee te bingedrinken. Ze worden alsmaar geïntoxiceerder en de stoorzender van de groep Nikolaj (Magnus Millang) vertelt hen over een obscure filosoof die beweerde dat mensen niet met genoeg alcohol in hun bloed geboren zijn. Bij wijze van experiment stelt hij voor dat ze allemaal doorheen de dag drinken om het “juiste” alcoholpercentage van vijf promille te handhaven. Die milde intoxicatie zorgt dat je meer open staat voor dingen, creatiever bent en betere beslissingen neemt. Het experiment werpt initieel zijn vruchten af: Martin verbaast zijn vrouw Trine (Maria Bonnevie) met zijn herwonnen levenslust en ook de omgang met zijn studenten is minder stroef. Maar hoelang nog voordat de boel ontspoort?

Druk is de twaalfde langspeler van Vinterberg, die zich met Festen en Jagten al een krak toonde in het schetsen van groepsdynamieken. Het resultaat is een luidruchtige én ontnuchterende tragikomedie over hoe mannen omgaan (of niet omgaan) met ouder worden. Het is tevens een intrigerende, vinnig geregisseerde studie over de positieve en minder positieve effecten van de drankcultuur op het dagelijkse leven.
(Tekst: Film Fest Gent)

ENGLISH
Four friends, all high school teachers, test a theory that they will improve their lives by maintaining a constant level of alcohol in their blood.

TheWrap
Vinterberg and Lindholm take a substantive look at substance abuse, placing it in character context and avoiding dramatic hysterics. Another Round is a film of more quiet desperation and a more thoughtful morality, and it goes down with a kick.

THOMAS VINTERBERG

(1969 | DENMARK) Sturla Brandth Grøvlen Tobias Lindholm & Thomas Vinterberg
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.