laatste week

Doubles vies

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

108 min. French Dutch FRANCE

De zelfverzekerde en gevierde uitgever Alain (Guillaume Canet) ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel (Vincent Macaigne), een van de auteurs wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft.

De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen: de ontevreden actrice Selena (Juliette Binoche), de ambitieuze Valerie (Nora Hamzawi) en de onafhankelijke twintiger Laure (Christa Théret).

Doubles vies ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film enthousiast werd onthaald door de internationale pers. In 1985 schreef regisseur Olivier Assayas mee aan Rendez-vous, een film die de doorbraak betekende voor actrice Juliette Binoche.

ENGLISH
Set in the Parisian publishing world, an editor and an author find themselves in over their heads, as they cope with a middle-age crisis, the changing industry and their wives.

Variety
This story of two couples dealing with change in their personal and professional lives, so packed with intellectual sparring, gets progressively lighter as it moves along, acknowledging the primacy of human interaction (foibles and all) over doctrine.

OLIVIER ASSAYAS

(1955 | FRANCE)
Personal Shopper (2016) | Clouds of Sils Maria (2014) | Après mai (2012) | L'heure d'été (2008)
Juliette Binoche, Guillaume Canet, Christa Théret, Vincent Macaigne Yorick Le Saux Olivier Assayas

“Als kijker geniet je van het plezier waarmee de acteurs hun scherpe dialogen opdienen”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

“De schoonheid van Doubles Vies zit in de onderlinge ­dynamiek van de personages”

Het Parool

Tips voor u

Official Secrets

première

After the Wedding

De Belofte van Pisa

A Rainy Day In New York

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.