laatste week

Dorst

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

95 min. Nederlands NETHERLANDS

Twintiger Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen benul van wat ze met haar leven wil. Haar hopeloze affaire met de net gescheiden vijftiger Hans (Leopold Witte) is daar het levende bewijs van. Als ze op een dag haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) tegenkomt in de stad, vertelt deze haar dat ze terminaal ziek is. En met een “nou, we bellen nog wel”, gaat moeder er weer vandoor, haar dochter in verwarring achterlatend. Het is tekenend voor de moeizame relatie tussen de twee: de één afstandelijk en rationeel, de ander hunkerend naar aandacht en liefde. In een ultieme poging tot toenadering besluit Coco om weer bij moeder te gaan wonen en haar te verzorgen. Dat levert pijnlijke onthullingen en tragikomische situaties op.

Saskia Diesing verfilmde de gelijknamige roman van Esther Gerritsen als een genadeloze én humane schets van het onvermogen van mensen om nader tot elkaar te komen. De acteurs vormen het hart van de film. Met name Simone Kleinsma, in haar allereerste hoofdrol in een film ooit, schittert als de harde maar kwetsbare Elisabeth.
(Tekst: IFFR)

SASKIA DIESING

(1972 | NETHERLANDS)
Nena (2014)
Simone Kleinsma, Elise van 't Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle, Margôt Ros, René Groothof, Patrick Stoof Paul Eisenach Aage Hollander Esther Gerritsen (book), Saskia Diesing (scenario)

“Een doorvoeld drama, dat even tragisch en zwartkomisch als benauwend durft te zijn”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

FilmHallen Fast Forward #25: Apollo 11

voorpremière + voorprogramma

Wild Rose

The Wild Pear Tree

Devil’s Pie – D’Angelo

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.