laatste week

Dolor y Gloria

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

113 min. Spanish Dutch SPAIN

Antonio Banderas – winnaar Best Actor – Cannes Filmfestival 2019

Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na Los Amantes Pasajeros (2013) betekent Dolor y gloria de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.

ENGLISH
A film director reflects on the choices he’s made in life as past and present come crashing down around him.

The Playlist ✭✭✭✭✭
A beautiful, full-hearted celebration of the craft of filmmaking.

PEDRO ALMODÓVAR

(1949 | SPAIN) Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia Alberto Iglesias José Luis Alcaine Pedro Almodóvar

“Verbluffend mooie film. Glorieus inderdaad”

ratingratingratingratingrating

NRC

ratingratingratingrating

vpro cinema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.