laatste week

Dirty God

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

104 min. English Dutch NETHERLANDS

Dirty God is de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een jonge vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

De artsen zijn tevreden wanneer Jade (Vicky Knight), een jonge moeder uit Londen, uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar kan ze zelf ooit nog tevreden zijn? Na een zuuraanval door haar ex moet ze door het leven met verminkingen op haar hals, borst, armen en een deel van haar gezicht. De brandwonden zijn geheeld, de littekens blijven.

Dirty God is het portret van een vrouw met een enorme veerkracht. Voor regisseur Sacha Polak is het na haar veelgeprezen speelfilms Hemel (2011) en Zurich (2015) de derde keer dat ze een grillige, complexe, sterke vrouw centraal stelt. Jade is geen willoos slachtoffer; ze maakt haar eigen keuzes, goed of slecht, en dealt met de gevolgen. Polaks eerste Engelstalige speelfilm is beheerst en genuanceerd, zonder dat de regisseur iets van haar intensiteit heeft verloren. Nieuwkomer Vicky Knight, die als kind ernstige brandwonden opliep, is een ware ontdekking in de krachtige hoofdrol.

ENGLISH
Jade is a young mother in the prime of her life when an acid attack leaves her severely burned. While her face has been reconstructed, her beauty is lost beneath the scars. Descending a self-destructive path with relationships crumbling, Jade must take drastic action to reclaim her life.

SACHA POLAK

(1982 | NETHERLANDS)
Hemel (2011) | Zurich (2015)
Vicky Knight, Katherine Kelly, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone, Bluey Robinson Rutger Reinders Ruben Impens Sacha Polak & Susanne Farrell

“Een intiem portret van een zoekende, kwetsbare, maar strijdbare jonge vrouw”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

The Piano

laatste week

Gli anni più belli

première

Burden

The Last Black Man in San Francisco

Previously Unreleased
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.