Diego Maradona

ratingratingratingrating

de Volkskrant

tickets en tijden

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

125 min. Spanish | Italian | English Dutch UNITED KINGDOM ASIF KAPADIA

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire Senna, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor Amy, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

ENGLISH
Constructed from over 500 hours of never-before-seen footage, this documentary centers on the career of celebrated football player Diego Armando Maradona, who played for S.S.C. Napoli in the 1980s.

ASIF KAPADIA

(1972 | UNITED KINGDOM)
Amy (2015) | Senna (2010)
Antonio Pinto

“Een fantastische voetbalfilm vol hoogtepunten. Briljant gemonteerd, meeslepend en enerverend”

ratingratingratingrating

de Volkskrant

“Asif Kapadia, director of Amy and Senna, captures all the euphoria and catastrophe in a gripping documentary”

ratingratingratingrating

The Guardian

Tips voor u

Only You

A Rainy Day In New York

voorpremière

Temblores

première

Working Woman

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.