laatste week

Devil’s Pie – D’Angelo

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

84 min. English Dutch NETHERLANDS | USA

Devil’s Pie – D’Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D’Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven. Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich meebrengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is.

ENGLISH
D’Angelo had it all: two platinum selling albums, a sold out world tour and a body chiselled to perfection. However, one day at the height of his career in 2000 the soul singer vanished. For 12 years he descended into darkness. Out of nowhere, in December 2014, his third album Black Messiah was suddenly released: soundtrack of the lost years.

CARINE BIJLSMA

(1983 | NETHERLANDS)

“Een fraai, intiem portret van de man en zijn kunst”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

The Souvenir

Previously Unreleased

Un homme et une femme

KLASSIEKER

Burden

voorpremière

Honey Boy

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.