laatste week

Das Vorspiel

THE AUDITION

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

90 min. German Dutch GERMANY

Veertiger Anna (Nina Hoss) is vioollerares op een prestigieus Conservatorium. Ze woont in Berlijn met haar puberzoon Jonas, die ook vioolles heeft op haar school, en haar man Philippe, vioolbouwer van beroep. Ze is veeleisend maar ook erg wispelturig in haar gedrag. Als ze tijdens een auditie kennis maakt met het vioolspel van Alexander (Ilja Monti), besluit ze hem tegen alle adviezen in onder haar hoede te nemen en voor te bereiden op een belangrijk examen. Hierbij gaat ze geheel voorbij aan Jonas, die ook toewerkt naar zijn examen, maar wiens hart eigenlijk meer bij ijshockey ligt maar onder druk van zijn moeder toch maar is gaan viool spelen. Het voorbereiden van Alexander beheerst steeds meer haar leven. Langzaam aan verliest ze alle contact met haar zoon en man en dan vindt op de examendag een tragisch ongeluk plaats met verstrekkende gevolgen.

ENGLISH
Anna Bronsky is a violin teacher at the Conservatoire. Against the advice of her colleagues, she imposes the admission of a pupil, in whom she sees a great talent. With a lot of involvement, she prepares Alexander for the end-of-year exam and neglects her young son Jonas, who is also a violinist and ice hockey fan. She moves away more and more from her husband, so fond of him, the French “luthier” Philippe Bronsky. At the approach of audition, Anna pushes Alexander towards performances more and more exceptional. The decisive day, an accident occurs, heavy consequence.

INA WEISSE

(1968 | GERMANY) Nina Hoss, Simon Abkarian, Jens Albinus, Ilja Monti Judith Kaufmann Daphne Charizani & Ina Weisse

“Voortreffelijke actrice Nina Hoss in het naar de keel grijpende Das Vorspiel”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Matthias et Maxime

A Beautiful Day in the Neighborhood

Never Rarely Sometimes Always

Queen & Slim

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.