laatste week

Darkest Hour

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

125 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Winnaar Oscar Beste Acteur (Gary Oldman)

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. En dan is ook nog zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

ENGLISH
During the early days of World War II, the fate of Western Europe hangs on the newly-appointed British Prime Minister Winston Churchill, who must decide whether to negotiate with Hitler, or fight on against incredible odds.

Variety
Wright is both a virtuoso filmmaker and a natural showman, interpreting the screenplay as no other director could have possibly imagined it.

JOE WRIGHT

(1972 | UNITED KINGDOM)
Pan (2015) | Anna Karenina (2012) | The Soloist (2009) | Atonement (2007) | Pride & Prejudice (2005)
Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, John Hurt, Stephen Dillane Dario Marianelli Bruno Delbonnel Anthony McCarten

“Gary Oldhams Churchill is de beste ooit”

ratingratingratingrating

NRC

“Vol vaart en humor”

ratingratingratingrating

VPRO CINEMA

Tips voor u

Aladdin (2D OV)

Rocketman

Yesterday

voorpremière

Pokémon Detective Pikachu (2D, OV)

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.