laatste week

Dark Waters

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

126 min. English Dutch USA

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor.

Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

ENGLISH
A corporate defense attorney takes on an environmental lawsuit against a chemical company that exposes a lengthy history of pollution.

Variety ⭐️⭐️⭐️⭐️
What gives Dark Waters its singular texture is that Todd Haynes (Carol, Far From Heaven), who has never made a drama remotely like this, colors in the scenario with an underlying dimension of personalized obsession.

TODD HAYNES

(1961 | USA)
Wonderstruck (2017) | Carol (2015) | I'm Not There (2007) | Far from Heaven (2002) | Velvet Goldmine (1998)
Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Pullman Marcelo Zarvos Edward Lachman Matthew Michael Carnahan & Mario Correa | Nathaniel Rich (magazine article)

“Een belangrijke en ijzingwekkende thriller die je heel kalmpjes de rillingen bezorgt”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

“Ingetogen, maar indrukwekkend”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Promising Young Woman

Luizenmoeder – De Film

première

Envole-Moi

première

Give Me Liberty

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.