Previously Unreleased

Cowboys

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

83 min. English Dutch USA ANNA KERRIGAN

De voorstelling van donderdag 29 juli om 21:30 uur wordt ingeleid door Joost Broeren-Huitenga (Filmkrant).

Vader en kind op de vlucht door het ruige Montana, met een dienstklopperige agent op de hielen. Originele Amerikaanse indie-film. Kerrigan moderniseert clichés van het ruige westerngenre in een tedere vertelling rond een transgender-kind op de vlucht.

Anna Kerrigan’s tweede lange speelfilm vertelt over de trektocht van een vader en zoon door het ruige Montana. De twee zijn op de vlucht en hopen de Canadese grens te halen door zo min mogelijk op te vallen. Een buitenbeentje binnen de lokale politie, Faith, zit achter hen aan. Als Faith dieper in de zaak duikt, ontdekt ze dat deze vermeende ontvoering anders in elkaar steekt dan ze denkt. De vader blijkt het transgender-kind te hebben gekidnapt om het te beschermen tegen de intolerante moeder. Vader Troy heeft ook psychische problemen en ontbeert de broodnodige medicatie.

Regisseur Anna Kerrigan maakte een krachtige moderne western, met emotionele waarachtigheid; haar zorgvuldige regie breekt met alle stereotypen. Winnaar Beste scenario en Beste acteur (Steve Zahn) op het filmfestival van Tribeca (2020).

ENGLISH
A troubled but well-intentioned father who has recently separated from his wife runs off with his trans son into the Montana wilderness after his ex-wife’s refusal to let their son live as his authentic self.

The Guardian ⭐️⭐️⭐️⭐️
Cowboys is a film that relaxes into its ideas and themes, and the performances from Knight, Zahn and Bell – with Ann Dowd as the cop on Troy’s trail – are all tremendous.

ANNA KERRIGAN

Steve Zahn, Sasha Knight, Jillian Bell, Ann Dowd Gene Back John Wakayama Carey Anna Kerrigan

Tips voor u

Öndög

The Movies Top-10 #6

The Mauritanian

The Assistant

The Movies Top-10 #5

Mitra

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.