voorpremière

Cinetree: Official Secrets

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

112 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Voorpremière in samenwerking met Cinetree

Filmplatform Cinetree.nl en distributeur WW Entertainment presenteren een speciale voorpremière van Official Secrets.   Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavind Hood (Eye in the Sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld.

Na afloop gaan we in gesprek met Huib Modderkolk, auteur van ‘Het is oorlog, maar niemand die het ziet’ en onderzoeksjournalist van de Volkskrant. Tevens bekend als vaste gast bij De Wereld Draait Door, waar hij vertelt over het werk van geheime diensten en digitalisering.  Moderatie door Cinetree’s Gijs Moonen.

Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright (Matt Smith) het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht. Gavin Hood maakt een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

Het volledige programma, inclusief film en nagesprek duurt tot 21.15

GAVIN HOOD

(1963 | SOUTH AFRICA)
Eye in the Sky (2015) | Tsotsi (2005)
Keira Knightley, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Matt Smith Paul Hepker & Mark Kilian Florian Hoffmeister Marcia Mitchell & Thomas Mitchell (book), Gregory Bernstein, Sara Bernstein & Gavin Hood (screenplay)

Tips voor u

The Wild Goose Lake

Premiere

Richard Jewell

Nog steeds te zien !

De beentjes van Sint-Hildegard

Nog steeds te zien !

Les Misérables

Nog steeds te zien !
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.