laatste week

C’est ça l’amour

ratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

98 min. French Dutch FRANCE

C’est ça l’amour is een intiem familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger, waarin een vader alles op alles zet om zijn gezin bijeen te houden. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken.

Wanneer zijn vrouw Armelle (Cecile Remy-Boutang) hem na twintig jaar verlaat, komt de zorg voor het gezin op de schouders van vader Mario (Bouli Lanners). Hij probeert zichzelf te herpakken, maar weet zich geen raad met zijn puberende dochters. Terwijl zijn 17-jarige dochter bijna klaar is om het nest te verlaten en experimenteert met drugs en jongens, worstelt de 14-jarige Frida met haar ontluikende seksualiteit en het gemis van haar moeder. Om de orde in het gezin te herstellen, sluit Mario zich aan bij een lokaal theaterproject, waar zijn vrouw als lichttechnicus werkt. Zo hoopt hij haar liefde terug te winnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen.

C’est ça l’amour is de eerste film die Claire Burger solo regisseerde. Voorganger Party Girl, die in 2014 de Camera d’Or won in Cannes, maakte ze samen met Marie Amachoukeli en Samuel Theis. Beide films spelen zich af in Forbach, de geboorteplaats van Burger aan de Frans-Duitse grens.

ENGLISH
Forbach, Eastern France. Present day. Since his wife walked out to the family, Mario has raised their two daughters of his own. Frida, 14, blames him for her mother leaving. Niki, 17, dreams of independence. Meanwhile, Mario waits for his wife to come home.

CLAIRE BURGER

(1978 | FRANCE)
Party Girl (2014)
Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg, Cécile Rémy-Boutang Julien Poupard Claire Burger

“Levensechte, dwarse hoofdpersonen”

ratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Filles de joie

Premiere

Honey Boy

Premiere

Richard Jewell

Nog steeds te zien !

Emma

Nog steeds te zien !
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.