laatste week

Burning

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

148 min. Korean Dutch SOUTH KOREA

Jongsoo werkt als parttime koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen en vraagt hem of hij in de tussentijd op haar kat wil passen. Jongsoo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Haemi en stemt graag toe. De teleurstelling volgt al snel. Haemi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige ‘hobby’. Dan verdwijnt Haemi spoorloos.

Koreaanse meester Lee Chang-dong (Poetry) baseerde het scenario van deze poëtische en onweerstaanbare thriller op een kort verhaal van Haruki Murakami. Met een record aantal punten in de journalistenpoll riep de internationale pers Burning uit tot hét meesterwerk van Cannes van dit jaar.

ENGLISH
Jong-su, a part-time worker, bumps into Hae-mi while delivering, who used to live in the same neighborhood. Hae-mi asks him to look after her cat while she’s on a trip to Africa. When Hae-mi comes back, she introduces Ben, a mysterious guy she met in Africa, to Jong-su. One day, Ben visits Jong-su’s with Hae-mi and confesses his own secret hobby.

CHANG-DONG LEE

(1954 | SOUTH KOREA)
Poetry (2010)
Ah-in Yoo, Jong-seo Jeon, Steven Yeun Mowg Kyung-pyo Hong Haruki Murakami (kort verhaal), Jungmi Oh & Chang-dong Lee (scenario)

“Het virtuoze en spannende Burning laat glashelder de kloof zien die jonge Koreanen verdeelt”

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

“Een ingenieuze thriller die nog lang blijft zinderen”

ratingratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

The Hate U Give

laatste week

The Favourite

Shoplifters

Ernest & Celestine winterpret

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.