Klassieker

Bullitt

ratingratingratingrating

vpro cinema

114 min. English Dutch USA PETER YATES

Het leek zo’n routineklus‚Ķ. de bescherming van een kroongetuige voor een belangrijk proces. Maar nog voordat de ochtend aanbreekt, wordt de getuige neergeschoten. De koelbloedige, zwijgzame rechercheur Frank Bullitt rust niet tot hij de daders, inclusief de man achter de schermen, te pakken heeft. Bullitt ademt van openingsscene tot en met de zinderende finale een authentieke sfeer uit. Dit komt o.a. door het gebruik van diverse locaties in San Francisco, sterke dialogen en een realistische gang van zaken bij zowel de politie, als in het ziekenhuis en mortuarium.

ENGLISH
His new assignment seems routine: protecting a star witness for an important trial. But before the night is out, the witness lies dying. Cool, and no-nonsense Detective Frank Bullitt won’t rest until the shooters and the kingpin pulling their strings are nailed.

PETER YATES

(1929 | UK) Steve McQueen, Robert Vaughn, Jacqueline Bisset Lalo Schifrin William A. Fraker Alan Trustman & Harry Kleiner (screenplay), Robert L. Fish (novel)

“ de inmiddels klassiek geworden auto-achtervolging is iets bijzonders, en met recht een van de beste uit de historie van de film”

ratingratingratingrating

vpro cinema

Tips voor u

A Star Is Born

The Ancient Woods

laatste week

Las Herederas

The Queen of Spades

Royal Opera House
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.