Arts in Cinema

Botticelli: Inferno

kunstdocumentaire

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

96 min.

Zelfs na vele eeuwen blijven Botticelli’s kunstwerken ons fascineren. Elk jaar trekken zijn beroemdste schilderijen duizenden bezoekers naar musea en tentoonstellingen over de hele wereld. Niettemin ligt één van zijn meest innerlijke en mysterieuze tekeningen – wellicht één van de meest significante als we hem willen doorgronden – al jaren opgesloten in de klimaat gecontroleerde gewelven van het Vaticaan. Dit is de tekening die Botticelli wijdde aan Dante’s Inferno, die nu de hoofdrol speelt in een originele en opwindende documentaire.

Botticelli. Inferno neemt de kijker mee op reis door de negen niveaus van de Hel. Precies zoals beschreven in Dante’s Inferno: alleen door te reizen door de Hel en het Vagevuur kunnen we het Paradijs bereiken en zo ‘nog een keer de sterren te zien’.

Botticelli bracht Dante’s beschrijvingen tot leven in 102 nauwgezette tekeningen. Het centrale werk van deze tekeningen is de “Kaart van de Hel”: een soort gids door alle verschillende niveaus van de Hel. Een fascinerend en tegelijkertijd wreed kunstwerk over zondaren en vergelding, nachtmerries en bestraffing. Maar wat zegt deze mysterieuze tekening ons vandaag de dag? Wat onthult het over de mysterieuze, mystieke kant van Botticelli en wat zegt het over onze eigen moderne zielen van tegenwoordig?

Let op: tickets voor de Arts in Cinema-voorstellingen zijn €12,50. Heeft u een strippenkaart of Cinevillepas? Dan betaalt u een toeslag van €2,50.

Tips voor u

Coppélia

Royal Opera House

La Bohème

Royal Opera House

Cat Stories

Ballon

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.